Спортивна гордість: Українська збірна привезла золото, срібло, та бронзу з чемпіонату Європи з сумо в Польщі

На чемпіонаті Європи з сумо (II ранг) Важа Даіаурі виборов «золото» як в особистому, так і в командному заліку, а також виборов «срібло» в абсолютній ваговій категорії. Ірина Гребенчук стала бронзовою призеркою турніру. Змагання відбулися у місті Кротошин, Польща, - повідомляє міська рада.

Згідно з висловленнями Заслуженого тренера України, який є також тренером-викладачем з сумо та вільної боротьби в МДЮСШ № 5, на чемпіонаті було більше 150 спортсменів з 12 країн. Збірна команда України здобула перше місце у командному заліку.

Він також із задоволенням зазначив, що троє спортсменів, які представляли Україну на цих змаганнях, були вихованцями міської дитячо-юнацької спортшколи № 5.

«Впродовж двох днів відбувались змагання. У перший – в особистих вагових категоріях, де брали участь спортсмени Вінниччини у складі збірної команди України, наша спортсменка Ірина Гребенчук здобула бронзу у ваговій категорії до 65 кг. А у ваговій категорії до 115 кг чемпіоном став Важа Даіаурі, окрім нього у цій категорії брав участь наш спортсмен Андрій Поліш. У наступний змагальний день відбувалися сутички в абсолютній ваговій категорії та командні змагання «стінка на стінку». Важа став віце-чемпіоном в абсолютній ваговій категорії та чемпіоном в командних змаганнях», – зазначив Важа Даіаурі (старший).

Попереду у наших сумоїстів чемпіонат світу, який на початку жовтня відбудеться у столиці Японії.



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини