У Вінниці проведено унікальну операцію реконструкції обличчя за допомогою 3D-технологій

Вінницька обласна клінічна лікарня імені Миколи Пирогова виконала унікальну операцію щелепно-лицевої реконструкції, що стала першою свого роду в області. Ця операція була можлива завдяки застосуванню передових 3D-технологій.

На сторінці цієї лікарні в соціальній мережі Facebook зазначається, що підготовка до операції включала в себе кроки, такі як 3D-планування, створення 3D-моделей, виготовлення 3D-друком моделей та шаблонів, а також створення індивідуального титанового імплантату на основі комп'ютерної томографії пацієнта. Цей пацієнт мав складний перелом кута та гілки нижньої щелепи, а також посттравматичну деформацію та дефект нижньої щелепи, а також дефект контурів нижньої третини обличчя, - повідомляє інформаційний портал vezha.

Сучасна реконструктивна хірургія – це кропітка, послідовна і злагоджена співпраця хірургічної команди з біоінженером, завдяки чому вдалося забезпечити прогнозованість результатів оперативного втручання, відновити анатомічну цілісність нижньої щелепи, функціональну спроможність (відкривання рота, дикцію) та відновити контури нижньої третини обличчя з метою гармонізації і еститичності обличчя, – вказано в публікації лікарні. 

За інформацією, спеціалісти Клінічного відділення щелепно-лицевої хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова під керівництвом Олександра Кобякова успішно виконали операцію з реконструкції та ендопротезування кута та гілки нижньої щелепи, використовуючи біоінженерні технології та індивідуальний титановий імплантат, спеціально створений під пацієнта.



Переглядів: 547
Поширень: 0

Останні новини