Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 22 вересня

Сьогодні, 22 вересня, Національний день партизанської слави України. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті мученика Фоки і пророка Йони

Яке сьогодні, 22 вересня, церковне свято

22 вересня православна церква вшановує пам'ять мученика Фоки і пророка Йони. Мученик Фока народився в місті Синопі в III столітті. Ще в юні роки він прийняв християнство і став вести праведне життя. У зрілому віці Фока став єпископом і проповідував християнство в Італії. За свою віру він був замучений язичниками.

Пророк Йона жив у VIII столітті до н.е. Він був посланий Богом до міста Ніневія, щоб попередити його жителів про майбутнє покарання. Йона не хотів виконувати волю Божу і спробував втекти, але Бог його покарав. Йона був змушений повернутися до Ніневії і проголосити Божу проповідь. Жителі міста покаялися і Бог помилував їх.

У День пам'яті мученика Фоки і пророка Йони в православних храмах служать святкові богослужіння. В цей день прийнято молитися про захист від бід і негараздів, про навернення до Бога.

Що не можна робити цього дня

Не варто у цей день залишати на столі порожній гаманець – до фінансових втрат. Не рекомендується розпочинати нові проєкти та переїжджати на нове місце проживання. Не можна 22 вересня спати при відчинених вікнах, можна втратити здоров'я та красу. Заборонено цього дня лінуватися, відмовляти у гостинності, залишати посуд немитим та залишати в будинку сміття.  

Народні прикмети та традиції на 22 вересня

Здавна вважали, що зірвана у цей день гілка горобини може вилікувати безсоння та нічну задуху, які насилають темні сили. Помітили багато павутини – до теплої осені та морозної зими. Якщо до цього дня на вишнях залишилося ще листя, значить буде тепло. Якщо тричі перерахувати всі гроші, то можна значно покращити своє фінансове становище. У ніч на 22 вересня сильно блимають зірки – очікується вітряна погода.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 22 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 22 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Василь, Ганна, Григорій, Дмитро, Захар, Йосип, Микита, Олександр, Олексій, Опанас, Сергій, Харитон, Яким

Переглядів: 801
Поширень: 0

Останні новини