Спільні миті щастя: день на катамаранах для дітей і родин військових

Сьогодні, 21 вересня, була організована подія під назвою «Дитячі розваги на катамаранах». 
Ініціаторами виступили Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою. На цю акцію завітали більше 90 сімей, які належать до пільгових категорій, а також родини військових. 

Мета цієї події полягала в тому, щоб подарувати дітям і їхнім батькам щасливі спогади і відволіктися від тяжких часів війни. Один із депутатів Вінницької міської ради, Дмитро Мира, розповів, що всі бажаючі мали можливість приєднатися до водної прогулянки на катамаранах, і для цього була створена спеціальна Google-форма для реєстрації.

«Сьогодні ми тут зібрали майже 250 учасників, а саме: багатодітні родини, сім’ї, які втратили годувальника, діти Захисників та Захисниць та внутрішньо переміщені особи, щоб вони разом цікаво провели своє дозвілля. Під час заходу кожній родині було надано 30 хвилин безкоштовного катання, аби вони в колі сім’ї провели активно час», – сказав Дмитро Мира.

Сьогодні на набережні Roshen панувала неймовірна атмосфера дитячої радості, радісних посмішок та щасливих моментів.

Андрій Піжевський, депутат Вінницької міської ради і координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, поділився, що ці позитивні емоції та посмішки на обличчях дітей вкотре підтверджують, наскільки важливо і цінно для них оточення та увага дорослих.

«Наша задача зробити все можливе, аби українські діти не відчували війни. Діти – наше майбутнє і вони мають право на щасливе життя навіть під час повномасштабного вторгнення», – сказав він.

За його словами, команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу планує продовжувати подібні заходи, проте переглядаючи їх формат, щоб забезпечити проведення у приміщенні, уникаючи впливу осінньої прохолоди.

Одна з матусь, Тетяна, розповіла про свої враження від сьогоднішньої події. Вона разом із своїм десятирічним сином Святославом вирішила використати цей час, щоб зробити щось корисне і приємне одночасно, годуючи качечок під час прогулянки.

«Ми з сином вже багато років поспіль тут катаємось на катамаранах і спостерігаємо за красою нашої природи. Завжди годуємо качечок, які ростуть у нас на очах. Цього разу завдяки організаторам катались безкоштовно, тому дякуємо за те, що місто цінує наших дітей», – зазначила вона.



Переглядів: 571
Поширень: 0

Останні новини