Внаслідок ракетних ударів було пошкоджено енергетичну інфраструктуру: деталі та прогнози фахівців

Під час масового ракетного наступу в Україні, який став першим за останні півроку, російські сили вперше за цей період атакували енергетичну інфраструктуру областей на заході та в центрі країни. Внаслідок цих атак енергетичні компанії повідомили про проблеми з електропостачанням у п'яти областях, - повідомляє редакція zaxid.net.

«В четвер, 21 вересня, через наслідки першої за 6 місяців ворожої атаки, є пошкодження енергооб’єктів в західному та центральному регіонах. Через наслідки атаки були часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях. Триває відновлення живлення споживачів», – повідомив оператор української енергосистеми «Укренерго».

Відзначено, що через пошкодження енергетичних об'єктів був тимчасово припинений електропостачання в Рівненській та Житомирській областях, але магістральні електромережі у цих регіонах вже відновлено, і триває відновлення заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.

Також були пошкоджені мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській та Харківській областях через атаки. Роботи з відновлення почалися негайно після відбою тривоги. Загалом, на ранок четверга, через військові дії та інші причини, електропостачання було відсутнє в 398 населених пунктах.

"Укренерго" заспокоює, що зараз рано робити висновки про початок нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури. Крім того, компанія закликала користуватися достовірними джерелами інформації.

Варто нагадати, що під час масованого ракетного удару три російські ракети потрапили по Львівщині. Загалом російські військові випустили 43 крилаті ракети, а 36 з них були збиті системою протиповітряної оборони.



Переглядів: 538
Поширень: 0

Останні новини