Від гномів до стильних сумок: переселенці виготовляють теплі жилети зі старого одягу на зиму

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування існує факультет рукоділля, де жінки віком 60+ під керівництвом викладачки Ніни Скворцової виготовляють різноманітні вироби. Цього разу вони вирішили серйозно підготуватися до зими і створити теплі жилети, - повідомляє міська рада.

Цей одяг створюється за допомогою апсайклінгу, що означає переробку старих орнаментованих хусток в жилетки. Викладачка Ніна Артемівна спільно зі своїми ученицями уважно розглядає кожну смужку на зразку виробу, показує, де можуть бути помилки та навчає, як правильно виготовити виріб.

Заняття проводяться два рази на тиждень, і зазвичай щовівторка до групи приєднуються переселенці з Маріуполя. Вони зазначають, що під час виїзду з міста вони взяли з собою недостатньо теплого одягу, тому такі жилетки будуть корисні на зиму.

Пані Ольга відвідує факультет рукоділля близько 1,5 року. «Найголовніше це те, що праця відволікає нас від проблем реальності. Ми приходимо, щоб не тільки навчитися нового, але й поспілкуватися один з одним», – розповідає жінка.

Дехто почав ходити на заняття до Ніни Артемівни нещодавно. Серед таких – пані Лариса. «Зайнятість – найефективніші і дешеві ліки проти депресії та самотності», – зазначає підопічна Терцентру.

Під керівництвом Ніни Скворцової учасники факультету рукоділля успішно створили різноманітні вироби. Останніми досягненнями є ляльки-мотанки, гноми і стильні сумки, виготовлені з вживаних джинсів, які вони гордо демонструють.

Щоб записатися на цей факультет рукоділля, ви можете скористатися номером телефону 67-05-90 або звернутися за адресою вул. Соборна, 50.



Переглядів: 639
Поширень: 0

Останні новини