Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 25 вересня

Сьогодні, 25 вересня, День легень. В церковному календарі сьогодні - преподобної Єфросинії Олександрійської.

Яке сьогодні, 25 вересня, церковне свято

Преподобна Єфросинія Олександрійська була черницею в монастирі Олександрії, Єгипет. Вона жила в X столітті і була відома своїми духовними подвигами та любов'ю до ближніх. Єфросинія народилася в заможній родині в Александрії. Вона рано почала цікавитися релігією і в юному віці прийняла постриг у черниці. Вона проводила багато часу в молитві та спогляданні, і скоро стала відомою своєю святістю. Єфросинія була милосердною до бідних і нужденних. Вона часто відвідувала лікарні та притулки, допомагаючи тим, хто потребував. Вона також була відома своєю любов'ю до дітей.

 

Що не можна робити цього дня

У цей день не можна завдавати будь-якої шкоди горобині, можна спричинити неприємності. Бажано сьогодні не займатися посадкою рослин, не ходити до лісу та не вбивати змій. Не рекомендується 25 вересня голосно розмовляти, зловтішатися та з'ясовувати стосунки на підвищених тонах. Не варто також у Артамонів день лаяти дітей, робити стрижку та фарбувати волосся.  

Народні прикмети та традиції на 25 вересня

Повністю опало все листя з дерев до цього дня – зима очікується рання та тепла. Якщо у Артамонів день гримить грім, то осінь буде тепла. Дощ 25 вересня віщує холодну та затяжну зиму.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 25 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 25 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Данило, Іван, Микола, Никодим, Олексій, Опанас, Семен, Федір, Юліан

Переглядів: 768
Поширень: 0

Останні новини