Нічна атака на Одещину: деталі та актуальна інформація

У ніч 25 вересня російські сили здійснили масштабну атаку на територію Одещини, призводячи до значних руйнувань, включаючи знищення видатного одеського морського вокзалу. Інформація про потерпілих наразі відсутня, - повідмляє редакція BBC.

Цього разу російська сторона використала 19 ударних безпілотників "Шахед" і дві надзвукові протикорабельні ракети "Онікс". Також було випущено 12 крилатих ракет "Калібр" з різними складними траєкторіями руху, що направлялися в різні області. Про це повідомила спікерка Сил оборони півдня України, Наталія Гуменюк, під час національного телемарафону.

За її словами, всі "Шахеди" були збиті захисниками. Також було ліквідовано 11 ракет "Калібр", з яких дев'ять були над Одещиною, а по одній над Миколаївською та Кіровоградською областями.

"Дуже потужна та важка була бойова робота. На жаль, внаслідок цієї роботи уламки пошкодили і приватні будинки, і спалах трави відбувався, і, на жаль, сталося влучання", – сказала вона.

Під ударом потрапила припортова інфраструктура, як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації, Олег Кіпер.

Морський вокзал в Одесі також зазнав суттєвих пошкоджень. У будівлі привокзального готелю, який вже деякий час не працює, спалахнула пожежа, але її вдалося локалізувати і загасити.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) оприлюднила фотографії зруйнованого готелю, що підтверджують масштаб пошкоджень.

"Готель на Морському вокзалі в Одесі - був знаковою і яскравою памʼяткою для кожного, хто хоч раз бував в нашому місті. Сьогодні ж Росія його знищила...", - зазначили у відомстві.

"В нежитловій висотці у місті спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідували", – зазначив начальник ОВА.

Ракети "Онікс" також призвели до руйнування зерносховищ. Внаслідок вибуху постраждала цивільна жінка, яку поранило уламками. Зараз вона отримує необхідну медичну допомогу в місцевій лікарні.

Олег Кіпер також повідомив, що у передмісті Одеси через падіння уламків сталися пошкодження складських будівель одного з підприємств і приватний будинок.

Важливо зауважити, що всі пожежі вже ліквідовані, і надається допомога постраждалим.



Переглядів: 1509
Поширень: 0

Останні новини