СБУ зловила контрабандиста, який перевозив в шлунку кокаїн на 3,5 млн гривень

Служба безпеки України (СБУ) успішно припинила діяльність наркоторгівця з Латинської Америки, який намагався встановити контрабандний шлях для перевезення кокаїну в Україну. Шляхом хитромудрого методу, зловмисники упаковували кокаїн у спеціальні капсули і ковтали їх, щоб приховати наркотики при перетині кордону.

Кожен наркокур'єр міг перевозити в своєму шлунку до пів кілограма кокаїну, що дорівнювало приблизно 3,5 мільйонам гривень. Контрабандний маршрут пролягав через кілька країн Європи, після чого наркотики завозили до Одеси для подальшого реалізації. Ця незаконна операція приносила учасникам нелегального бізнесу мільйонні прибутки.

Організаторами цієї злочинної діяльності були жінка з Сумщини та її спільник з Латинської Америки. Останній встановив зв'язки з наркоторговцями на місці, закуповуючи кокаїн і переправляючи його до України, де місцевий мешканець з Одеси брав на себе організацію розповсюдження наркотиків.

Для переміщення наркотиків через кордон, зловмисники наймали наркокур'єрів, які отримували винагороду за кожну партію наркотиків. Цих перевізників шукали серед осіб, які могли вільно перетинати кордон і не були призованими до армії.

СБУ завдала удару по наркоугрупованню, затримавши одного з учасників на митному посту, коли він намагався ввезти в Україну майже пів кілограма кокаїну. Пізніше були затримані ще двоє фігурантів - організаторка наркотрафіку та її спільник з Одеси, які готувалися зустріти наркокур'єра.

Всім трьом затриманим пред'явлено підозру в контрабанді наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб. Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, і зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.



Переглядів: 573
Поширень: 0

Останні новини