Пожежа у відпочинковому комплексі Прикарпаття: вогонь загрожував життю 160 людей (подробиці та фото)

Увечері, 25 вересня, в Верховинському районі Івано-Франківської області виникла велика пожежа у відпочинковому комплексі під назвою "Сяйво Карпат". У момент початку пожежі в цьому комплексі перебувало 160 осіб, серед них 148 дітей, які приїхали в Карпати на відпочинок. Рятувальники оперативно евакуювали всіх людей у безпечне місце. Пожежу вдалося приборкати лише через 4 години, - повідомляє редакція zaxid.net.

Інформацію про загоряння відпочинкового комплексу в селі Красноїлля, розташованому за 19 кілометрів від Верховини, було надіслано до служб рятувальників та поліції о 18:28 25 вересня. Негайно на місце події прибула слідчо-оперативна група та групи швидкого реагування поліції.

«На місці події працюють рятувальники. Пожежу вдалося локалізувати. Працівники поліції та ДСНС з приміщення будівлі евакуювали 160 людей, з них 148 дітей та 12 осіб персоналу. Ніхто з відпочивальників не постраждав», – повідомили в поліції Прикарпаття увечері 25 вересня

Дітей було переведено до іншого санаторію, де працюють психологи та спеціалісти ювенальної поліції, щоб надати їм необхідну підтримку і допомогу. На даному етапі відомо, що пожежа поширилася майже на всі будівлі відпочинкового комплексу.

«На момент прибуття вогнеборців ДПРЧ-12 смт Верховина, другий та мансардний поверх будівлі було охоплено вогнем, площа пожежі складала орієнтовно 750 м2. Існувала загроза перекидання вогню на сусідні будинки. Будівля санаторію дерев’яна, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню», – повідомили в ДСНС Прикарпаття.

Пожежу вдалося ліквідувати о 22:26. В загальному, під час боротьби з вогнем брали участь 43 працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та 13 одиниць техніки. Пожежникам вдалося врятувати частину комплексу від поширення пожежі.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо цієї пожежі і зараз здійснюють розслідування для встановлення причин загоряння.



Переглядів: 1123
Поширень: 0

Останні новини