Об'єднали зусилля заради Вінниці: працівники Муніципальної варти разом з містянами за один день зібрали 135 мішків сміття

У минулу суботу, 23 вересня, працівники комунального підприємства "Муніципальна варта" діяли дуже продуктивно. Інспектори разом із релігійною громадою Вінницького обласного управління обʼєднаної церкви християн Віри Євангельської провели прибирання на територіях загального користування в трьох різних місцях у місті.

За словами начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Чигура, у цій акції взяли участь 80 волонтерів, які піклуються про стан навколишнього середовища у Вінниці. Представники релігійної громади не вперше беруть участь у подібних заходах і вирішили приєднатися до акції у вихідний день з метою прибрати місця загального користування, де містяни часто проводять своє дозвілля.

“Разом було зібрано 135 мішків випадкового сміття із територій Вишенського озера, лісового масиву в районі Бучми, а також з паркової зони по вулиці Гетьмана Мазепи. Разом нам вдалося швидко організуватися і навести порядок на цих локаціях. Одне прибирання триває в середньому близько півтори-дві години, все зібране сміття забрали працівники служби “Ековін”. Це були пляшки, поліетиленові пакети та інші речі, які, на жаль, деякі відпочивальники залишають на природі. Хочу закликати вінничан прибирати після себе, щоб не засмічувати території громадського користування. Потрібно поважати роботу комунальних служб та дбайливо ставитися до природи”, – наголосив Віталій Чигур.

Для підтримки чистоти та порядку у Вінниці регулярно проводяться прибиральні акції, відомі як "толоки". Коли погода сприяє, багато активних містян приєднуються до цих екологічних заходів. Завдяки підтримці міської ради, подібні ініціативи часто організовуються біля невеликих річок у Вінниці та вздовж берегів основної водної артерії міста – річки Південний Буг. Це сприяє збереженню чистоти природних ресурсів та покращенню зовнішнього вигляду міста.



Переглядів: 609
Поширень: 0

Останні новини