Терцентр об'єднав учасників табору «ЯМаріуполь.Родина» через розваги, спілкування та творчість

Учасники табору "ЯМаріуполь.Родина" провели веселий і активний день, включаючи спортивні змагання, арттерапію і скандинавську ходу. 25 вересня до них завітали працівники Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, які провели майстер-класи та інтерактивні заходи для тих, хто був змушений залишити свій дім через війну, - повідомляє міська рада.

За словами директорки Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, Галини Бачинської, у Вінницькій міській територіальній громаді діє програма "Громада відкритих можливостей для людей похилого віку", яка включає заходи для підтримки літніх мешканців Вінниці. Захід, який відбувся у таборі "ЯМаріуполь.Родина", був організований з нагоди Міжнародного Дня людей похилого віку, який відзначають щороку 1 жовтня.

«Минулого тижня маріупольці поважного віку завітали на наше запрошення у Терцентр. Тому ми здійснили візит у відповідь. У заходах в таборі взяли участь всі охочі: і люди пенсійного віку, і дорослі, і навіть діти. Ми приїхали, щоб принести людям радість, розважити їх, покращити їх моральний стан», – зауважила Галина Бачинська.

Для мешканців Маріуполя, зокрема, були організовані майстер-класи з арттерапії. Особливо цікавим для учасників табору було малювання у техніці ебру. Під керівництвом психологині Терцентру, Катерини Гук, бажаючі створювали кольорові образи на поверхні води, а потім, одним вправним рухом, переносяли цей малюнок на папір.

«Арттерапія, зокрема, і техніка ебру малювання створені для того, щоб зцілювати душу, покращувати настрій, психоемоційний стан людини. Тому така практика досить корисна, особливо для людей, які пережили стрес», – розповіла Катерина Гук.

Пані Валентина, яка має 72 роки і зараз проживає в Одесі після переїзду з Маріуполя, вразила своїми враженнями від майстер-класу з малювання в техніці ебру. Незважаючи на те, що це була її перша спроба у цьому стилі, вона полюбила його і збирається забрати свій малюнок та вивісити його вдома. Жінка приїхала до Вінниці саме для участі в таборі "ЯМаріуполь.Родина".

Також педагоги з Терцентру провели майстер-клас з малювання на піску. Учасники не мали конкретної задачі і могли малювати що завгодно, включаючи морські пейзажі, квіти та природу. Пані Ірина намалювала своє рідне місто - Донецьк. «Тут вугільні терикони, троянди, бо у нас місто троянд… А внизу полотна – Маріуполь, до якого ми виїхали у 2014 році. Проте дім знову довелося покидати, коли до нас прийшла війна», – зі сльозами на очах розповідає жінка.

Активні учасники табору різного віку мали можливість займатися різними видами діяльності. Медична сестра та викладачка факультету фізичної культури Терцентру, Валентина Морнова, детально пояснила правильну техніку скандинавської ходи і після інструктажу почалися практичні заняття.

«Я бачила у Маріуполі, як жінки ходили з такими палками. Тому завжди мріяла спробувати скандинавську ходу. І сьогодні є така нагода. Загалом, мені дуже подобається!» – ділиться враженнями 73-річна пані Ольга.

Для тих, хто захоплюється спортом, було організовано конкурси "Веселі старти", які включали в себе такі змагання, як перетягування каната, змагання з м'ячем та стрибки у мішках. Усі учасники отримали задоволення та позитивні емоції від цих забавних та спортивних змагань.

Нагадаємо, у Вінницькому міському територіальному центру соціальних служб діють різні факультети. Дізнатися про них більше та записатися можна за номером телефону 67- 05- 90 або за адресою вул. Соборна, 50.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини