Молоді українські легкоатлети здобули перемогу на міжнародних змаганнях "Mile of Brussels" у Бельгії

На спортивному майданчику De Drie Linden у Бельгії 23 вересня відбулися захоплюючі міжнародні змагання з легкої атлетики, відомі як "Mile of Brussels". Двоє молодих спортсменів з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1, Василь Войтюк і Андрій Краковецький, представляючи Україну, вразили усіх, перемігши команду господарів турніру, - повідомляє міська рада.

Тренерка Вікторія Юнаш розповіла, що для її підопічних це була унікальна можливість змагатися за кордоном та відзначити у міжнародному спортивному середовищі той факт, що в Україні продовжується боротьба за суверенітет та незалежність у війні з підступним ворогом.

«Дані змагання – це легкоатлетична ідея з українським корінням. А цьогоріч вони вийшли на міжнародний рівень. Варто відзначити, що організація турніру була дуже гарною і в ньому взяли участь багато спортсменів. Команді від України вдалось здобути перемогу у батлі завдяки вірно обраній тактиці», – говорить тренерка міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 з легкої атлетики Вікторія Юнаш.

Також було вказано, що змагання мають командний характер. Перед стартом дві команди, кожна з п'ятьма спортсменами, виходять на трасу. Дистанція, яку їм потрібно пройти, становить одну милю, що відповідає 1609 метрам і 34 сантиметрам. Завдяки використанню чіпової системи, кожен спортсмен реєструє свій час кожні двісті метрів, і результати надаються у режимі реального часу на інформаційних панелях. Ці панелі показують загальний час для кожної команди та різницю між ними на конкретних ділянках дистанції. Це дає їм можливість відстежувати своє положення і швидко приймати тактичні рішення по дистанції.

«Найцікавіше, що у кожній команді є два запасні учасники, так звані «джокери». Вони перебувають у «коридорі» та мають право одноразово замінити будь-якого бігуна своєї команди на будь-якому етапі дистанції. Перемагає команда, яка покаже найкращий спільний час усіх учасників. Якщо ж відразу кілька команд показують однаковий фінішний час до тисячних, то «золото» здобуває команда, представник якої першим перетнув фінішну лінію», – додала тренерка.

За її словами, Василь Войтюк у таких змаганнях взяв участь вперше, проте йому не забракло майстерності та вольових якостей.

«Переконана, що у наших спортсменів попереду ще багато стартів та переможних фінішів», – каже тренерка Вікторія Юнаш.



Переглядів: 737
Поширень: 0

Останні новини