Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 28 вересня

Сьогодні, 28 вересня, Міжнародний день загального доступу до інформації. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті преподобного Харитона Сповідника

Яке сьогодні, 28 вересня, церковне свято

28 вересня в православному календарі відзначається День пам'яті преподобного Харитона Сповідника. Цей святий жив у III-IV століттях в Іконії (Мала Азія). Він був родом із знатної родини, але ще в юності прийняв християнство і присвятив своє життя служінню Богу. У період гонінь на християн Харитон був заарештований і засланий до в'язниці. Він мужньо переніс всі страждання і не зрікся своєї віри. Після звільнення з в'язниці Харитон вирушив у паломництво на Святу Землю. На шляху до Єрусалима святий був захоплений розбійниками. Він врятувався від них дивом, і розбійники самі стали його послідовниками. Харитон залишився жити в печері, в яку вони його привели, і зробив із неї церкву. У печері Харитон провів багато років, навчаючи людей християнській вірі. Він став засновником і першим ігуменом монастиря в Фаранській пустелі. Преподобний Харитон Сповідник був відомий своєю добротою, милосердям і любов'ю до ближніх. Він був поборником миру і злагоди, і його слово завжди було сповнене мудрості.

 

Що не можна робити цього дня

Вважають, що у цей день у жодному разі не можна піднімати з землі дрібні монети, у разі порушення заборони три роки житимете у злиднях. Не рекомендується 28 вересня гадати з використанням дзеркала, можна залучити нещастя. Не можна сьогодні сумувати чи сваритися, стригтися та фарбувати волосся. Бажано не виносити нічого цінного з дому цього дня, а також серйозну роботу та нововведення краще відкласти на другий день.

Народні прикмети та традиції на 28 вересня

Сонячна погода сьогодні віщує сильний вітер наступного дня. Якщо сьогодні гусак стоїть над калюжею, значить буде мороз, а якщо полощиться у воді – буде тепло. Дощ цього дня - до пізньої і дощової весни. Помітили, якщо до цього дня багато мурашників в лісі, значить чекайте холодну зиму.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 28 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 28 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Андрій, Богдан, Віссаріон, Герасим, Гнат, Григорій, Дмитро, Євдокія, Іван, Йосип, Леонід, Людмила, Макар, Максим, Марія, Микита, Микола, Петро, Порфирій, Семен, Степан, Федот, Яків, Ян

Переглядів: 2036
Поширень: 0

Останні новини