Яке завтра свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 29 вересня

Завтра, 29 вересня, День пам'яті трагедії Бабиного Яру. В церковному календарі завтра - День пам'яті преподобного Киріака Відлюдника.

Яке завтра, 29 вересня, церковне свято

29 вересня Православна церква вшановує пам'ять преподобного Киріака Відлюдника. Преподобний Киріак народився в Карфагені в III столітті. З дитинства він цікавився церковними книгами, життям святих, відвідував храм. У юному віці він став читцевим, а потім прийняв постриг. Після смерті батьків Киріак залишив світ і став відлюдником. Він оселився в печері, де проводив час у молитвах і постах. Киріак прославився своєю святістю і праведним життям. У церковному календарі преподобний Киріак Відлюдник згадується 29 вересня. У цей день в храмах проводяться богослужіння, присвячені святому.

Молитва преподобному Киріаку Відлюднику

О, преподобний отче Киріаче, молимось до тебе, вислухай нас, грішних, і допоможи нам у наших скорботах і бідах. Ти, від юності своєї полюбив Христа і в ньому знайшов утіху, ти, постом і молитвою очистив свою душу і досягнув великої святості.

Моли Бога за нас, щоб Він простив нам наші гріхи і дарував нам благодать свою. Допоможи нам у наших духовних подвигах, щоб ми могли досягти Царства Небесного.

Амінь.

 

Що не можна робити цього дня

Раніше вважали, що в цей день не можна ловити рибу і взагалі підходити до води. Не варто завтра цілуватися – це до розлуки. Не рекомендується цього дня переїжджати на нове місце проживання та планувати дальню поїздку. Під категоричною забороною 29 вересня – заздрість, злість та будь-який негатив, а також примірка чужого взуття.  

Народні прикмети та традиції на 29 вересня

Помітили, в який бік тварини лягають спиною – з того боку і чекайте на вітер. Цього дня вранці мерехтять зірки – погода зміниться. Якщо 29 вересня сухо, то зима буде теплою. Якщо в цей день під час дощу павуки почали плести павутиння - дощ скоро припиниться.

У кого завтра будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати завтра своїх рідних та знайомих, які відзначають 29 вересня День ангела. За церковним календарем завтра, 29 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Віктор, Григорій, Дорофей, Йосип, Ісаак, Людмила, Олексій, Сергій

Переглядів: 665
Поширень: 0

Останні новини