Напередодні професійного дня працівників освіти міський голова подякував освітянам громади за відданість професії

З нагоди Дня працівників освіти Вінницький міський голова Сергій Моргунов нагородив 130 педагогічних працівників закладів загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти Вінницької громади. Ці люди, окрім першочергової освітньої діяльності, від початку повномасштабної війни з рф активно долучились до волонтерської діяльності: плетіння маскувальних сіток, роботи у волонтерських центрах, центрах збору і розподілу допомоги, організації благодійних акцій тощо.

Відповідно до рішення виконавчого комітету ВМР педпрацівники отримали премії та подяки виконавчого комітету Вінницької міської ради за вагомий особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління, сумлінну працю, високу професійну майстерність з нагоди Дня працівників освіти.

Перед початком заходу учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання усіх тих, чиє життя забрала російська федерація.

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, на жаль, в освітній спільноті є також ті люди, яких вбила росія, отож ми маємо пам’ятати усіх тих, хто пішов на захист країни. На сьогоднішній день 58 освітян продовжують обороняти наше життя, і тому сьогоднішня зустріч відбувається завдяки їм і тим хлопцях, хто зі зброєю в руках стоїть на обороні Батьківщини.

«Починаючи з 24 лютого 2022 року, ви першими зустрічали людей, які рятувалися від обстрілів, допомагали розвантажувати і сортувати гумвантажі та плели маскувальні сітки, готували обіди – адже заклади освіти фактично перетворились у волонтерські центри. Ви постійно працювали, і в зимовий період особливо, адже саме тоді своє функціонування розпочали пункти незламності, які розміщені на базі закладів освіти. Ви взяли себе в руки і надавали підтримку людям, які цього потребували. Сьогодні, напередодні вашого професійного дня, я дякую усій педагогічній спільноті за вашу працю. Бажаю усім нам не втрачати оптимізму та віри в Перемогу», – сказав Сергій Моргунов.

Як зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, з перших днів війни освітяни нашої громади активно долучаються до волонтерської діяльності та роблять свій внесок у наближення Великої Перемоги України.

«З 24 лютого 2022 року, ви надавали психологічну допомогу та моральну підтримку, організували умови для перепочинку, організовували харчування тим хто потребував, плели сітки, робили заготовки їжі, ліпили вареники та донатили на Збройні Сили України. Тому сьогодні хочеться подякувати кожному освітянину громади – адже ви стійкі, неперевершені, незламні, професійні, щирі та справжні. Пишаюся вами, мої дорогі», – каже Оксана Яценко.



Переглядів: 579
Поширень: 0

Останні новини