Стала відома назва першого вінницького безпілотника

Спільними зусиллями очільника Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимира Гройсмана, співзасновників Сергія Моргунова та Вячеслава Соколового налагодили виробництво першого вінницького розвідувального безпілотника.

Назвали БПЛА «Щедриком». Імʼя унікальному апарату обирали самі вінничани шляхом голосування.


Новий безпілотний літальний апарат може здійматись на висоту до 4000 м, рухатись зі швидкістю 150 км/год та має радіус дії до 40 км.


Досить незвичний допис з натяком на народження першого вінницького безпілотника раніше з’явився на сторінці очільника штабу Володимира Гройсмана. І ось тепер у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі підтвердили: налагодили виготовлення справжніх безпілотних літальних апаратів для військових. Кажуть, такий безпілотник стане суттєвою допомогою захисникам на передовій, адже розроблявся з урахуванням основних потреб для здійснення його максимальної операційності.


Від  початку повномасштабного вторгнення ключовий пріоритет для нашої команди - допомога захисникам, - написав на своїй сторінці у фейсбук очільник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Гройсман.


До голосування за найкращу назву для вінницького дрона долучилися усі охочі, тож в результаті безпілотник отримав вже офіційне ім’я - «Щедрик». Невдовзі він поїде туди, де його дуже потребують наші захисники, - обіцяють в МКГШ.



Переглядів: 1388
Поширень: 0

Останні новини