Маніпулював допомогою пораненим військовим: від дій псевдоволонтера постраждали 40 осіб

31–річний обвинувачений в соціальних мережах розміщував дописи про збір коштів для допомоги пораненим військовослужбовцям. Слідчі встановили причетність правопорушника до 40 злочинних епізодів. Про це зазначається на сайті ГУНП у Вінницькій області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що шахрай у своїх фейкових оголошеннях використовував реальні фото військовослужбовців та вказував реквізити, які належали його знайомим, для перерахунку коштів. Отримані шахрайським способом гроші, зловмисник привласнював.

Потерплими від шахрайських дій стали 40 громадян України. Сума коштів, які небайдужі люди перераховували з надією допомогти бійцям, складала від кількох гривень до кількох тисяч.

Під час досудового розслідування проведено ряд обшуків, під час яких поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, банківські карти, сім карти, інші речові докази протиправної діяльності.

Викрили злочинну схему працівники відділу протидії кіберзлочинам спільно зі слідчими обласного главку за силової підтримки спецпризначенців КОРДу. 

Наразі відомо про 40 осіб, які постраждали від шахрайських дій.

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчі обласного главку поліції скерували до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

За вчинення злочину за ч. 2 с. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

 



Переглядів: 411
Поширень: 0

Останні новини