Норвегія закриває в'їзд до країни легковим автомобілям з російськими номерами

У п'ятницю Міністерство закордонних справ Норвегії оголосило, що з наступного тижня буде заборонено в'їзд в країну легковим автомобілям із російською реєстрацією, - повідомляє Укрінформ.

Починаючи з опівночі 3 жовтня, легкові автомобілі з російською реєстрацією, які мають дев'ять або менше сидячих місць, не зможуть перетнути кордон Норвегії. Автобуси і мікроавтобуси з десятьма і більше місцями все ще зможуть перетинати кордон через прикордонний пункт у Сторскогу, єдиному пункті перетину кордону між Норвегією та Росією.

Уряд в Осло також заявив, що буде робити винятки для дипломатичних транспортних засобів, автомобілів, які належать норвезьким громадянам і членам їхніх сімей, що постійно проживають в Росії, а також для поїздок, які необхідні з гуманітарних причин, таких як гостра хвороба, смерть або сімейні похорони.

Міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хутфельдт відзначила, що Норвегія підтримує союзників і однодумців у протидії агресивній діяльності Росії.

Згідно з рішенням Європейського Союзу, транспортні засоби, зареєстровані в Росії, більше не можуть в'їжджати на територію 27 країн-членів блоку, включаючи Естонію, Латвію, Литву, Фінляндію і Польщу. Санкції, введені проти Росії, були оголошені Європейською комісією 8 вересня.



Переглядів: 604
Поширень: 0

Останні новини