Спільне катання на SUP-дошках: Вінницький захід на честь Дня Захисників

29 вересня, напередодні Дня Захисників України, відбувся захід на SUP-дошках для учасників бойових дій, помічників ветеранів та молодих волонтерів. Цю подію організував департамент соціальної політики у співпраці з відділом молодіжної політики Вінницької міської ради.

Напередодні свята, яке відзначають помічники ветерана у Вінниці, для них, військових і волонтерів було організовано спільне дозвілля. У останні дні вересня, коли погода була теплою, 10 учасників запливу зібралися на березі річки Південний Буг, щоб покататись на SUP-дошках.

Деякі з військових прийшли разом із своїми сім'ями та дітьми. Наприклад, родина Веніаміна Бондарчука, ветерана і учасника "Ігор Нескорених", включаючи дружину та їх 6-місячну доньку. Вони очікували на чоловіка на березі, підтримуючи його.

Помічник ветерана Дмитро Чорний прийшов сьогодні з 16-річним сином Максимом. Кажуть, що на SUP-дошках кататимуться вперше, тому в передчутті нових вражень. Поряд також – Володимир Борищук. «Не знаю, чи зможу стати на дошку через проблеми зі здоров’ям. Але спробую точно. Знайомі каталися і казали, що дуже класно», – ділиться враження Володимир.

За словами директорки департаменту соціальної політики ВМР, Валентини Войткової, головною метою цього заходу є об'єднання та згуртування помічників ветеранів, які наступного тижня розпочинають свою роботу в "Сервісному офісі у справах ветеранів". Вони будуть надавати допомогу військовим у їхній адаптації до цивільного життя.

«Помічники ветеранів мають важливу місію. На їхніх плечах лежить велика відповідальність. Тому ми вирішили організувати для них командне дозвілля, щоб вони отримали позитивні емоції і з новими силами приступили до роботи», – зазначає директорка Валентина Войткова.

До організації заходу долучилась також начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міськради Юлія Мончак.

«Зазвичай катання на SUP-дошках ми організовуємо для дітей або молоді. А сьогодні вирішили провести захід напередодні Дня Захисників, щоб наші ветерани, волонтери та їхні родини могли порелаксувати, насолодитися природою, відпочити», – додала Юлія Мончак.



Переглядів: 763
Поширень: 0

Останні новини