В Україні назвали кількість офіційно зниклих безвісти

Станом на сьогодні Міністерство внутрішніх справ має дані про 26 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин. З них 11 тисяч людей — цивільні, близько 15 тисяч — військові.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник голови МВС Леонід Тимченко.

Коли повноваження щодо розшуку зниклих безвісти передали від Мінреінтеграції до МВС, процес координації розшуку дещо змінився. Тимченко стисло пояснив механізм, як комунікують МВС, поліція та ГУР.

"Ми взяли все найкраще, що було створено в Міністерстві реінтеграції, створили свій власний колцентр за номером 8 0 800 103 33 33. Туди можна телефонувати щоденно, фахівці там володіють навичками психологів, — сказав Тимченко.

МВС продовжує видавати витяги з реєстру, обліковує інформацію про кожного зниклого, співпрацюючи з Нацполіцією та ГУР.

Станом на сьогодні близько 9 тисяч рідних вже отримали витяги з Єдиного реєстру осіб зниклих безвісти за особливих обставин.

Також Тимченко нагадав, що з початку липня почав працювати єдиний номер екстреної допомоги — спершу в Києві, з вересня — на території Київської області. З початку роботи лінії відомство отримало й опрацювали близько 170 тисяч викликів на лінію 112. І лише 15% з них були направлені безпосередньо до екстрених служб 101, 102, 103, 104. Тимченко наголошує, що 85% — це спам або потреба довідкової інформації, а не термінової допомоги.



Переглядів: 567
Поширень: 0

Останні новини