Діяльність помічників ветеранів у Вінниці: понад 100 послуг за перші два робочі дні

Співробітники, які працюють у "Сервісному офісі у справах ветеранів" на Вінницькому міському центрі соціальних служб, вже активно працюють у Прозорих офісах соціального спрямування у Вінниці. За два перших робочих дні вони успішно обробили близько 20 заявок від військовослужбовців та забезпечили більше ніж 100 послуг.

Робота помічників ветеранів розпочалася 3 жовтня. Зараз у Прозорих офісах соціального спрямування доступні 12 кваліфікованих фахівців за такими адресами:просп. Космонавтів 30, вул. Замостянська 7 та вул. Брацлавська 85. Помічники ветеранів мають окремі робочі місця, необхідну техніку та програмне забезпечення для надання якісних послуг.

«Приємно, що робота налагоджується, і ми вже бачимо перші результати. За два дні роботи опрацьовано 20 заяв та надано понад 100 послуг ветеранам. Помічники ветеранів не тільки працюють на місцях, але й відвідують лікувальні установи, протезний завод, щоб більше військових знало про такий сервіс і про допомогу, яку ми можемо надати. Ми вдячні Міністерству у справах ветеранів, що запустили такий проєкт, і Вінницькій міській раді та міському голові, що надали підтримку в розвитку цієї важливої справи», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Не менш важливо,  що помічники ветеранів мають власний досвід бойових дій. Тому в роботі вони дотримуються принципу "рівний з рівним". Їхній особистий досвід допомагає їм краще розуміти потреби та виклики, з якими стикаються ті, хто повертається до цивільного життя.

«Після звільнення за станом здоров’я з лав Збройних Сил України я сам зіткнувся з тим, що не було організованої допомогти ветеранам. А військові, які повертаються додому, потребують допомоги з приводу соціального забезпечення, оформлення пільг, матеріальної допомогти, проходження військово-лікарських комісій тощо. Я сам це все пройшов, здобув досвід і тепер допомагаю іншим», – розповів помічник ветерана Андрій Бродський.

Ветерани звертаються з різноманітними питаннями, і їх багато. Серед них можуть бути запити стосовно оформлення пільг, документів, отримання матеріальної допомоги, земельних питань, переоформлення автотранспорту та багато інших.

«Сьогодні звернувся до помічників ветерана з приводу соціальних та житлово-комунальних пільг. Оскільки у мене двоє маленьких дітей, цікавили також питання, пов’язані з оформленням в дитячий садочок. Звісно, з початком роботи помічників ветеранів отримати допомогу стало набагато легше», – зауважив військовий медик Ігор Луценко, який сьогодні прийшов до Прозорого офісу соціального спрямування, щоб отримати консультацію помічника ветерана.

Вінницька область – одна з областей України, що бере участь у пілотному проєкті Міністерства у справах ветеранів «Помічник ветерана». Після успішного завершення «пілоту» інститут помічника ветерана впроваджуватимуть і в інших областях.

«У нас в країні вже була велика кількість ветеранів, і внаслідок війни їхня кількість збільшуватиметься. Помічники ветеранів покликані захищати права самих ветеранів. І це дуже добре, що такий інститут з'явився і у Вінниці, і загалом в Україні», – підсумував керівник «Сервісного офісу у справах ветеранів» Олексій Замірко.



Переглядів: 797
Поширень: 0

Останні новини