Європейські країни об'єднуються в боротьбі з дезінформацією: співробітництво Латвії, Литви, Польщі, Румунії та України

Медіарегулятори п'яти європейських країн засвідчили Декларацію про взаємне співробітництво та підтримку в боротьбі з розповсюдженням дезінформації у Варшаві 4 жовтня. Цю новину передала Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення, - повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

"Дезінформація постійно пристосовується до нового інструментарію, якщо закривають певний канал її поширення. І покласти край таким мімікруючим медіа має стати нашим спільним обов’язком.З огляду на це і є важливим створення такої єдиної платформи задля ефективного об’єднання зусиль і ресурсів", – зауважила голова Нацради Ольга Герасим’юк.

У Декларації встановлено, що сторони зобов'язуються надавати одна одній підтримку в здійсненні заходів для аналізу та обмеження поширення різнобічної дезінформації на національному, регіональному і міжнародному рівнях.

Ці країни також планують спільно навчати громадян у навичках виявлення, реагування та запобігання дезінформації, а також встановлювати співпрацю між європейськими і національними фактчекінговими платформами.



Переглядів: 531
Поширень: 0

Останні новини