У Вінниці відзначили юних книголюбів до Всеукраїнського дня бібліотек

У Вінниці, як завжди, перед Всеукраїнським днем бібліотек, оголосили результати конкурсу "Літо з книгою: кращий читач 2023 року". У ньому взяли участь діти віком від 6 до 15 років, які користуються бібліотеками громади. Визначення кращого читача в кожній філії бібліотеки залежало не лише від кількості книг, які вони прочитали, але і від того, наскільки якісно вони засвоїли прочитаний матеріал. Важливо зауважити, що книги зі шкільної програми не враховувалися при підрахунку результатів конкурсу, - повідомляє міська рада.

За словами Олени Заквацької, яка є директоркою установи культури "Вінницька міська централізована бібліотечна система", бібліотекарі провели аналіз читацьких формулярів та відібрали найкращих молодих читачів серед постійних користувачів.

«Для кожної бібліотеки найціннішим інтелектуальним скарбом – є її читачі. Зараз ми живемо у світі, в якому, щоб дізнатися будь-яку інформацію, в першу чергу звертаємося до мережі Інтернет. Утім, не потрібно забувати і про книги, адже вони – джерело натхнення, завдяки яким можемо подорожувати у часі та просторі, пізнавати щось нове та заглиблюватися у власний внутрішній світ. Іноді батьки скаржаться, що їхні діти, книги до рук брати не хочуть, на що ми, завжди, радимо заохочувати до читання своїм прикладом», – зазначає Олена Заквацька.

Один із володарів перемоги в конкурсі - це одинадцятирічний Іван Богатчук. Цей хлопчик є постійним відвідувачем бібліотеки-філії № 10 та виявляє великий інтерес до читання пригодницької літератури та української класики.

«Найбільше з наших письменників мені подобаються Тарас Шевченко та Іван Франко. Дуже багато перечитав їхніх творів. Люблю також книжки, герої яких сильні, витривалі, мають багато друзів. Таким прикладом у житті для мене є мій батько, що нині боронить Україну на фронті», – зізнається хлопчик.

Юні книголюби отримали грамоти від закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» та невеликі набори для творчості, канцелярію та інші корисні подарунки.

«Дякуємо нашим юним читачам за любов до книги та читання, за активне відвідування та відданість бібліотеці», – каже Олена Заквацька.



Переглядів: 555
Поширень: 0

Останні новини