Ранкові ритуали: як кава впливає на організм? (відповідь лікаря)

Згідно з висловленням британського лікаря Майкла Мослі, щоб відчути позитивний вплив кави на здоров'я, необхідно вживати її не відразу після пробудження та обмежувати кількість спожитих чашок до трьох на день. Він посилається на результати великого дослідження у Великобританії, в якому брали участь 500 тисяч осіб. За його словами, ті, хто вживає каву щодня, мали здоровіше серце та кращий його функціональний стан, порівняно з тими, хто уникав кави зовсім, - повідомляє ТСН.

Лікар пояснює це як можливий результат наявності у каві флаванолів та антиоксидантів, які є поліфенолами. Ці речовини, як він вказує, мають корисний вплив на мозок та серце, додатково маючи протизапальні властивості. Він каже, що вранці першу каву варто пити через кілька годин після сну, особливо якщо ви погано спали вночі.

"Однак, для того, щоб відчути користь кави для здоров'я, важливо пити її не відразу після пробудження, - зазначає фахівець,- поганий сон підвищує рівень кортизолу, гормону стресу, який може підвищити рівень цукру в крові до нездорового максимуму. Випита кава насамперед після важкого нічного сну може загострити обидві ці проблеми"

Лікар Мослі рекомендує випити чашку кави за годину до тренування, оскільки це може зробити вас менш схильними до втоми та сприяти перерозподілу жиру у м'язи під час тренувань. 

ашка кави перед аеробними тренуваннями може допомогти перемістити жир у м'язи, а інше дослідження показало, що чашка кави перед 30-хвилинним тренуванням може навіть продовжувати стимулювати розщеплення жиру після того, як ви його закінчили", - розповів фахівець.



Переглядів: 762
Поширень: 0

Останні новини