На території Вінницької області за добу виникло 24 пожежі

Минулої доби, 5 жовтня, рятувальники Вінниччини ліквідували 24 пожежі.  

Три з них сталося в приватних житлових будинках. Зокрема, вогнем пошкоджено помешкання громадян в селах Тернівка Джулинської ТГ Гайсинського району та Крижопільської ТГ Тульчинського району, а також в с.Гулі Барської ТГ Жмеринського району.  

Ймовірними причинами даних пожеж стало коротке замикання електромережі, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та несправність приладів пічного опалення.

Того ж дня бійці ДСНС ліквідували займання мотоцикла в смт Вороновиця Вінницького району, загоряння господарчих будівель в м.Тульчин та в с.Козятин Хмільницького району.  

Основна маса пожеж виникла в природних екосистемах. За добу їх сталося 17. Вогнем обпалено близько 11 га ґрунту. Ймовірна причина всіх займань – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.  

Рятувальники Вінниччини вкотре застерігають громадян дотримуватися правил безпеки в побуті, а також нагадують, що спалювання сухої рослинності може спричинити руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню на поруч розташовані будинки та будівлі. За самовільне випалювання сухої трави або її залишків передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність.



Переглядів: 628
Поширень: 0

Останні новини