«Під Покровом Захисників»: у Вежі Артинова розпочалася виставка творів Артура Орльонова

У Вежі Артинова розпочалася виставка творів Артура Орльонова, яка називається «Під Покровом Захисників». Основний зміст експозиції складають картини, які знаходяться в архівах Музею Вінниці. Ці картини присвячені видатним особистостям міського самоуправління у Вінниці в XVI-XVIII століття, а також борцям за українську незалежність під час Перших визвольних змагань, які були пов'язані з Поділлям. Вхід на виставку є безкоштовним за умови попередньої реєстрації, - повідомляє міська рада.

«Ця виставка відкриває перед нами обличчя незламних Захисників України та тих, хто віддано захищав права і вольності Вінниці. Експозиція нагадує нам про наших предків, які боролися за свободу і Незалежність, та надихає нас високими ідеалами та цінностями, які ми повинні захищати й дотримуватися сьогодні. Ми запрошуємо всіх охочих пізнати цю частину нашої спільної спадщини», – говорить заступник директора Музею Вінниці з наукової роботи Сергій Гула.

Він також вказав, що з 2017 року Центр історії Вінниці, який став Музеєм Вінниці з 2022 року, співпрацює з Артуром Орльоновим.

На виставці представлені роботи, які стосуються Захисників періоду Української революції. Серед них є портрети Якова Гандзюка, Валентина Отамановського, Миколи Федюшки (Євшана), Олександра Даїна, Миколи Стаховського, а також батальна картина «Вапнярська операція Армії УНР (26 – 31 липня 1919 р.)».

«З-поміж діячів самоврядності Вінниці, які свого часу долучилися до здобуття чи відстоювання її вольностей, можна переглянути портрети Івана Шульги Долбинича, Парфена Омеляновича та Захарка Сича», – додав Сергій Гула.

Артур Орльонов - видатний український маляр, який володіє навичками малювання баталій, портретів та живопису. В його художньому доробку налічується понад 300 полотен. Тематика його картин різноманітна і включає такі напрямки, як історія Давньоруської держави, період Козаччини та Гетьманської держави, події Української революції (1917-1921), Громадянська війна у США (1861-1865), релігійні мотиви та пейзажі міст світу. Артур Орльонов провів особисті виставки своїх творів у багатьох містах України та за її межами.  

Виставка діятиме до 3 листопада. Відвідати її можна у Вежі Артинова за адресою: вулиця Миколи Оводова, 20.

Вхід – вільний за попередньою реєстрацією (0635328335, Євген).



Переглядів: 685
Поширень: 0

Останні новини