Бджільництво в Вінниці: пасічники можуть отримати фінансову підтримку (умови)

Підтримка галузі бджільництва у Вінницькій міській територіальній громаді продовжується. У вересні до програми безповоротної фінансової підтримки приєдналися ще два пасічники. На вчорашньому засіданні виконкому Вінницької міської ради був затверджений список, в якому зазначено 36 фахівців у сфері бджільництва, які збільшують кількість бджолосімей і, відповідно, виробництво меду.

За словами Максима Мартьянова, директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, ця програма передбачає можливість для пасічників отримати від 100 до 200 гривень за кожну бджолосім'ю.

На сьогодні на території Вінницької міської територіальної громади офіційно зареєстровано 61 пасіка. Буквально нещодавно, наприкінці вересня, у Вінниці створили сільськогосподарський кооператив «ВІННИЦЬКІ БДЖОЛЯРІ» – це одна з ініціатив, передбачена Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на найближчі три роки у Вінницькій громаді. Об’єднуючи пасічників, ми зможемо допомогти їм отримати доступ до зовнішніх ринків, а також забезпечити в повній мірі їх продукцією населення громади”, – розповів Максим Мартьянов.

Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам у сфері бджільництва на безповоротній основі був схвалений в межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на період з 2023 по 2025 роки.

В цьому році можуть скористатись фінансовою підтримкою фізичні особи, які є резидентами України та мають пасіки, розташовані на території Вінницької міської громади, відповідно до наступних розмірів:

 від 4 до 9 бджолиних сімей – 200 грн за одну бджолосім’ю; ∙від 10 до 300 бджолиних сімей – 100 грн за одну бджолосім’ю.



Переглядів: 562
Поширень: 0

Останні новини