Патріотичний марафон до Дня Захисників та Захисниць України завершився: як це було?

Сьогодні, 6 жовтня, завершився щорічний марафон до Дня Захисників та Захисниць України, який триває в загальноосвітніх школах з 2020 року. У відділі освіти ВМР, які  організували захід, стверджують, що її основною метою було сприяти вихованню національного патріотизму серед дітей та молоді, популяризувати величність військового героїзму, та вшанування відваги і мужності Захисників та Захисниць України.

Учні шкіл активно брали участь у різноманітних заходах, включаючи арт-проєкти, флешмоби, квести, та історично-патріотичні конкурси. Серед пропонованих активностей були також онлайн-вікторина "Цікава Україна", марафон патріотичних пісень "Голоси Єдності", патріотичний арт-проєкт "Мистецтво Нації", патріотичний квест "Вартові України", і конкурс стройової пісні тощо.

Один з учасників патріотичного квесту, десятикласник Андрій, відзначив, що такі заходи допомагають виховувати у дітях патріотичну та свідому позицію, оскільки молоде покоління є майбутнім нашої країни. Також одинадцятикласниця Марія поділилася своїми враженнями від конкурсу стройової пісні.

«На мою думку, такі патріотичні конкурси, марафони та фестивалі – це підняття нашого духу», – сказала вона.

За даними департаменту освіти, ці щорічні заходи успішно сприяють об'єднанню школярів, які не лише отримують знання у військовій справі, але також закріплюють свої знання з історії нашої Батьківщини, освоюють навички надання першої медичної допомоги та інші практичні навички у сфері медицини і т. д.

«Виховання такого покоління, яке в майбутньому стане на захист суверенітету та територіальної цілісності України — це дуже важлива місія. І нам приємно бачити, наскільки наші діти згуртовані, вони розуміють, яка ситуація відбувається в країні і теж намагаються допомогти. Перш за все, учні відповідально підходять до навчання, адже розуміють, що будуть долучатися до відбудови України у дорослому віці. Крім того, вони беруть участь в різних заходах, спрямованих на підтримку наших військових. Патріотичний марафон — не виключення", – каже головна спеціалістка відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти ВМР Антоніна Пастушенко.



Переглядів: 670
Поширень: 0

Останні новини