Правила вручення повісток громадянам: заборони для працівників військкоматів

Працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), при врученні громадянам повісток, повинні дотримуватися встановлених законодавством правил і не застосовувати фізичну примусову дію щодо осіб. Спікер перерахував список заборон для працівників "військкоматів", які мають повідомити громадян про необхідність відвідати ТЦК, - пояснює РБК - Україна.

Працівникам "військкоматів" заборонено використовувати фізичну силу проти осіб, які відмовляються підписуватися у повістці, тобто утримувати та бити громадян. 

"Забороняється затримувати особу і проти її волі доставляти до поліцейської дільниці або до ТЦК у разі відмови від повістки або після її вручення", - наголосив офіцер.

Додатково, працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) не мають права конфісковувати документи або телефони осіб, а також заходити на приватну територію без поліції та без підстав.

"Також не має права зупиняти громадський транспорт та інші засоби пересування з метою роздачі повісток", - сказав Істомін.

Уточнено, що на блокпостах, в разі необхідності перевірки документів водія, працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) можуть вручити повістку.



Переглядів: 624
Поширень: 0

Останні новини