На Вінниччині встановили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з приватного будинку та магазину

Поліція Вінниці повідомляє, що правопорушники проникали до приватного будинку та магазину, звідки викрадали кошти. За такі злочини, вчинені в умовах воєнного стану, фігурантам загрожує до восьми років за ґратами.

Так, у Жмеринці за відсутності господарів зловмисник підібрав ключ до замка вхідних дверей їхнього приватного будинку, проник у середину та викрав звідти 12 000 грн. Причетного до крадіжки встановили та розшукали оперативники карного розшуку Жмеринського районного відділу поліції. Ним виявився 57-річний місцевий мешканець, який проживав неподалік місця скоєння злочину. Частину коштів зловмисник витратив на власні потреби. Понад 100700 гривень правоохоронці вилучили. 

Ще одна крадіжка сталась у Тульчинському районі. Аналогічним способом правопорушник вночі проник до продуктового магазину на території місцевого ринку в смт Вапнярка. З каси забрав близько 8000 грн та втік. Місцезнаходження 55-річного зловмисника, мешканця Одеси, встановили співробітники СРПП відділення поліції № 2 Тульчинського РВП під час патрулювання. Відомо, що чоловік раніше судимий за майнові злочини. Правоохоронці вилучили у нього набір ключів та частину викрадених коштів. Особа затримана в порядку ст. 208 КПК України, затриманому оголошено підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відносно обох фігурантів проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

 



Переглядів: 544
Поширень: 0

Останні новини