Дієтологиня розповіла, як зберегти здоров’я та фігуру після 40

Цільні крупи, деякі фрукти, бобові, горіхи, дієтичні види м’яса допоможуть у віці після 40 років зберегти струнку фігуру і здоров’я. Про це пише видання Це Вінниця, друже, посилаючись на дієтологиню Олену Соломатіну.

Лікарка-дієтологиня Олена Соломатіна нагадала про те, що у віці після 40 років в організмі сповільнюються обмінні процеси, у зв’язку з чим ймовірність набрати зайву вагу стає більш вагомою навіть при звичному форматі харчування.

За словами дієтологині, щоб залишатися струнким і здоровим в цьому «складному» віці, слід вживати в їжу певних продуктів, зокрема, крупи, які ефективно усувають відразу на тривалий час почуття голоду. Соломатіна зазначила, що така страва, як каша «є джерелом потрібних організму мінералів і вітамінів», і її вживання покращує роботу кровоносної системи, а також активізує обмінні процеси завдяки впливу волокнистої структури на стінки кишечника.

Крім цього, дієтологиня повідомила, що зберегти струнку фігуру після 40 років неможливо без вживання в їжу овочів, фруктів і зелені. Олена Соломатіна пояснила, що в цих продуктах міститься мінімальна кількість калорій, але при цьому багато необхідної для активного травлення та метаболізму клітковини.

Говорячи про фрукти, фахівчиня порекомендувала віддавати перевагу цитрусовим, грушам, ківі, персикам, сливам.

Ефективний захист від набору ваги після 40 років може забезпечити включення в раціон бобових. Лікарка-дієтологиня заявила, що завдяки високому вмісту клітковини і білка бобові сприяють не тільки підтримці форми, але і схудненню.

Також Олена Соломатіна рекомендує тим, хто відзначив своє 40-річчя, вживати горіхи. У день необхідно з’їдати до 100 грамів горіхів, ці продукти корисні не тільки як регулятори ваги, але і захищають від розвитку пухлинних процесів.

Ще одна рекомендація фахівчині для людей після 40 років – вживати в їжу дієтичні види м’яса: індичку, курку або кролика. Їх присутність в раціоні позитивно впливає на імунітет. Від переробленого м’яса у вигляді всіляких сосисок і ковбасних виробів слід відмовитися, оскільки така їжа сприяє виникненню онкології, повідомила Олена Соломатіна. Червоне м’ясо вона радить вживати вкрай помірно.


Теги: Україна

Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини