Нацкомісія перевірила готовність мобільних операторів до блекаутів: порушення виявлені у кожного

Національна комісія, що відповідає за державне регулювання у галузях електронних комунікацій, радіочастотного спектра і надання послуг поштового зв'язку, здійснила 10 раптових перевірок мобільних операторів, - повідомляє Цензор.НЕТ.

Згідно з повідомленням Нацкомісії, 9 з цих перевірок було здійснено на підставі звернень від Служби безпеки України, а одну перевірку проведено з метою перевірки виконання вимог щодо дотримання законодавства про електронні комунікації та радіочастотний спектр.

Під час проведення перевірок у компаній були виявлені порушення:

Київстар-  у Київській, Одеській, Львівській та Вінницькій областях; Vodafone Україна – у Київській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях; lifecell – у Київській, Одеській, Львівській та Рівненській областях.

Уповноважені представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, видали 9 приписів з метою виправлення виявлених порушень у сфері законодавства про електронні комунікації та радіочастотний спектр.

У випадку, якщо оператори не виконують ці приписи, Комісія має право на накладення штрафу, який становить від 0,1% до 0,3% їхнього річного доходу, проте це робиться не одразу. Згідно з поясненнями представників регулятора, процедура передбачає, що спочатку НКЕК повинна зафіксувати невиконання припису та видає розпорядження щодо його невиконання. Тільки в разі невиконання цього розпорядження Комісія може застосувати штраф.



Переглядів: 526
Поширень: 0

Останні новини