Порушення ПДР та вигадана крадіжка: водій намагався уникнути штрафу та отримав ще один за адміністративне правопорушення

У місті Підгайці патрульні поліцейські зупинили водія евакуатора, який перевозив трактор і порушив правила дорожнього руху. Під час оформлення протоколу водій явно давав зрозуміти, що йому дана ситуація не подобається і почав образливо спілкуватися з поліцейськими. Надалі він зателефонував на номер "102" та стверджував, що поліцейські вкрали у нього 100 доларів з гаманця, - повідомляє Головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

"На місце події одразу виїхали правоохоронці, вилучили відео з нагрудних камер працівників ГРПП та переглянули його. Інформація заявника не підтвердилася й після цього оперативники почали встановлювати місцеперебування "жартівника"", - розповів начальник Бережанського відділу поліції №1 Сергій Гаврилюк.

Після того, як чоловік намагався від'їхати, його наздогнали члени слідчо-оперативної групи. При розмові він зізнався, що своє попереднє заявлення про крадіжку він вигадав. Все для того, щоб уникнути штрафу за порушення правил дорожнього руху. Правоохоронці вислухали його, після чого склали ще один протокол відповідно до статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) з найвищим можливим штрафом. Замість 510 гривень за порушення ПДР, житель Монастириська тепер зобов'язаний сплатити додатковий штраф в розмірі 3400 гривень.

Поліцейські наголошують на тому, що всі їхні дії та робота фіксуються на нагрудних відеокамерах, і тому будь-які звинувачення чи неправомірні дії, як громадян, так і поліцейських, не залишаться непоміченими.



Переглядів: 420
Поширень: 0

Останні новини