Наркобізнес з мільйонними прибутками: четверо вінничан виготовили рекордну для області партію амфетаміну та продавали його по всій Україні

Вінницька поліція пише, що організована злочинна група у складі чотирьох фігурантів діяла на території Вінниці та області, а розповсюджувала амфетамін у різні регіони держави. Чоловіки виготовляли психотропи у власній нарколабораторії. Товар збували через довірених осіб. Такий бізнес приносив їм мільйонні прибутки.

За словами начальника обласного главку поліції Івана Іщенка, організував наркобізнес 49-річний вінничанин. Він залучив до незаконної діяльності трьох місцевих мешканців 35, 43 та 52 років, чітко розподіливши між ними обов’язки. Організатор контролював діяльність усіх членів угруповання, забезпечував безперебійне постачання необхідних прекурсорів для безперервного функціонування лабораторії, допомагав розповсюджувати заборонені речовини та займався пошуком нових клієнтів.

Лаборанти займалися безпосереднім виготовленням психотропів. У приватному будинку одного із сіл Вінницької області чоловіки обладнали нарколабораторію з виготовлення амфетаміну, потужність якої дозволяла синтезувати психотропні речовини в особливо великих розмірах. Готову продукцію розповсюджували у різних регіонах держави довіреному колу споживачів.

10 жовтня усі фігуранти були викриті та затримані. Спецоперацію з документування дій організованої злочинної групи проводили близько пів сотні правоохоронців: слідчі слідчого управління та криміналісти обласного главку поліції спільно з оперативниками СБУ. Силову підтримку здійснювали спецпідрозділи ЦСО «Альфа» та Управління «КОРД», процесуальне керівництво – Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Під час проведення низки одночасних обшуків правоохоронці вилучили готовий до вживання амфетамін, вартість якого на «чорному ринку» складає понад 10 000 000 гривень, обладнання для його виготовлення, 200 000 гривень, здобуті злочинним шляхом, чорнові записи та мобільні телефони. 

Організатор та його спільники підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі слідчими вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою.



Переглядів: 648
Поширень: 0

Останні новини