Навіки 35-річний: схиливши голови у шані, вінничани проводжають у вічність Героя Георгія Голубова

Георгій Голубов приєднався до Збройних сил України за покликом власного серця. Він служив як сапер у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Його військовий шлях розпочався більше року тому в Бахмуті, і завершився на Запорізькому напрямку під час виконання військового завдання. Герой загинув 4 жовтня у віці 35 років.

До початку російського вторгнення, Георгій Голубов працював на морському судні і хотів стати штурманом. Він проніс цю мрію від самого дитинства. Одразу після закінчення Вінницької загальноосвітньої школи №6 він вступив до Одеської Національної морської академії, де успішно пройшов навчання.

«Він був світлою людиною, яка прийшла у цей світ, щоб зробити його кращим, – розповідає дядько Героя Олексій Харьков. – Через близькість за віком, Георгій був для мене радше другом та братом. Справжній в усьому, наполегливий та цілеспрямований. Навіть, коли йому відмовили у мобілізації через проблеми зі здоров’ям, не полишав спроб приєднатися до війська. Казав нам: «Я не буду сидіти вдома, йду на фронт». І свого домігся… Не спинило навіть те, що був єдиною опорою матері, її світлом, її гордістю, її всім…»

Георгій Голубов отримав нагрудний знак "Ветеран війни – учасник бойових дій" за свою надзвичайну стійкість і мужність під час захисту Батьківщини. Однак його рідні стверджують, що він не служив заради нагород чи визнання, або з метою особистого піднесення. Його метою було звільнити свою рідну землю від окупантів: щоб матері не втрачали дітей, діти - батьків, а дружини - чоловіків.

«За понад рік Георгій виконав чимало військових завдань, він рвався у бій, брався за все першим. Встиг побувати на навчаннях у Великобританії та Чехії, – розповідає Олексій. – На жаль, про те, що випало на його долю, ми не дізнаємося вже ніколи… Фронтові повідомлення скупі… Останнє він написав своїй нареченій. У ньому лише кілька слів: «Йду на тяжке бойове завдання». І все…»

Церемонія прощання із Георгієм Голубовим розпочнеться об 11:00 год. у дворі його рідного будинку за адресою: вул. Стеценка, 50. Поминальну панахиду за полеглим відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, - повідомляє міська рада. 

Поховають Захисника о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 736
Поширень: 0

Останні новини