Росія у війні проти України втратила понад 1 800 офіцерів

Втрати РФ у війні проти України наближаються до позначки у 300 тисяч осіб. Зокрема мовиться про понад 1 800 російських офіцерів.

Про це у коментарі Суспільному повідомив високопосадовець НАТО.

За його словами, понад половина втрат окупантів — із грудня 2023 роки. Водночас кількість знищених росіян дещо зменшилася з квітня.

Співрозмовник відзначив прогрес, якого українські воїни досягають щодня.

"Україна повертає території. Робить це методично, крок за кроком, поступово, і зброя, яку ми надали, дозволила Україні деокупувати більше території за останні три місяці, ніж росіяни змогли захопити за вісім місяців під час свого осінньо-зимового наступу минулого року, тож це досить суттєво", — сказав він.

Як підкреслив посадовець, українські військові надалі продовжать наступ, оскільки "дуже добре знають свою територію, знають, якими можуть бути наслідки взимку”, а Росія своєю чергою не має достатньої кількості боєприпасів, аби досягнути успіху в наступальних операціях.

"Попри мобілізацію оборонної промисловості, РФ все ще не відповідає вимогам воєнного часу. Щоб провести навіть скромну операцію, Росія мала б забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн на додаток до того, що отримує від Ірану. Тоді Путіну також доведеться віддати наказ про обов'язкову мобілізацію призовників", — пояснив співрозмовник Суспільного.

Високопосадовець нагадав, що у 2022 році Росія мобілізувала 300 тисяч осіб, а також "продемонструвала свою готовність до значних жертв".

"Путін швидше за все, залишається впевненим, що Росія може завдати військової поразки Україні, принаймні на Сході, хоча, схоже, його генерали не завжди адекватно інформують його про реальний стан справ на місцях", — вказав він.

Співрозмовник додав, що удари окупантів по об'єктах критичної інфраструктури в Україні продовжаться.

"Москва вважає, що це ефективна стратегія, щоб послабити волю України до боротьби. Тому важливо критично важливо, щоб Україна була здатна підтримувати ефективну протиповітряну оборону, Ми бачимо, що допомога членів Альянсу, зокрема системами Patriot, є справді ключовою у підтримці й розбудові цієї оборони", — підсумував високопосадовець НАТО.



Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини