"Все витримали, всі позиції утримали": навколо Авдіївки третю добу не вщухають активні бої

У місті Авдіївка, що розташоване в Донецькій області, не зупиняються бойові дії вже третю добу. Окупанти активно обстрілюють як позиції Сил оборони, так і саме місто. Цю інформацію повідомляє редакція zaxid.net. 

Під завалами зруйнованої багатоповерхівки досі залишилися двоє людей.

«Дуже напружена ситуація третю добу. Не вщухають бої навколо міста, не вщухають обстріли як по позиціях, так і по самому місту. Ця ніч пройшла більш менш спокійно саме по місту, було декілька невеличких обстрілів. О 2:55 відбувся авіаудар черговий. Сьогодні – перший», – сказав голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

За його словами, протягом останніх двох діб сталося приблизно 30-35 авіаракетних ударів. Російські війська вразили квартал, де розташовані органи влади. На щастя, інформація щодо поранених чи загиблих серед цивільного населення поки що не надходила, зазначив голова Авдіївської міської військової адміністрації.

«Вчора зо два десятки ракет на територію громади прилетіло. Є загиблі, поранені, люди під завалами. Два молодих хлопці, представники військової адміністрації розвозили хліб по старій частині міста також отримали контузії. Дві людини – літній чоловік та його донька, літня жінка, перебувають під завалами багатоповерхового будинку, який зруйновано внаслідок авіаракетного удару вчора вдень», – розповів очільник громади.

Крім цього, Авдіївський Коксохімічний завод регулярно піддавався атакам російськими ракетами та артилерією. Ввечері 11 жовтня, ракета, запущена росіянами, потрапила в цистерни зі смолою, спричинивши пожежу.

Згідно з інформацією Віталія Барабаша, 10 жовтня відбувся найбільший наступ окупантів на місто протягом всієї великої війни. «Спочатку пішло близько 50 одиниць техніки та близько двох тисяч особового складу ворога. Все витримали, всі позиції утримали. Місцями навіть намагалися контратакувати», – зазначив він.

11 жовтня росіяни вже не використовували техніку і виступили в атаку на 10-12 різних напрямків з піхотою та десантними групами, які складалися з 20-30 окупантів кожна.

Важливо зауважити, що в останні дні відзначився різкий приріст у кількості знищених окупантів. Зокрема, 10 жовтня Сили оборони України знищили 820 російських військових, а 11 жовтня – 990.



Переглядів: 662
Поширень: 0

Останні новини