П'ятничанський парк у Вінниці поповнився навігаційною табличкою біля джерела

Група фахівців КП «Інститут розвитку міст», яка працює в межах Концепції розвитку малих річок Вінниці, продовжує встановлювати навігаційні знаки біля річок у місті. На цей раз, джерело у П'ятничанському парку тепер також має свою власну інформаційну табличку, - повідомляє міська рада. 

Кілька природних джерел у П'ятничанському парку були виявлені завдяки ініціативі головного архітектора Вінниці Євгена Совінського. За словами Анастасії Стовпець, яка є менеджеркою проєктів від «Інституту розвитку міст», ці джерела були у поганому стані і позбавлені належної уваги.

«Природний водобій був захаращений сміттям та пляшками, забитий мулом та корою дерев. Аби зберегти водойми, з допомогою активних вінничан, місцевих жителів їх одразу почистили. А також завдяки громадській організації «Автомайдан Вінниччина» виготовили й встановили навігаційну табличку. Сподіваємось, що це допоможе захистити джерело, адже для мешканців воно вже не буде якоюсь незрозумілою невідомою водоймою», – говорить Анастасія Стовпець.

За її заявою, на сьогоднішній день Концепція розвитку малих річок стала важливим орієнтиром для міста. В рамках цієї концепції передбачено систематичне вивчення гідрологічної мережі нашого міста, що є однією з основних пріоритетних справ, пов'язаних з акваекосистемами.

«З давніх-давен джерела асоціюються з чистою питною водою, тому сподіваємось, що такі акції запобігатимуть їх забрудненню. Встановлення навігації – це облагородження та підкреслення походження цієї водойми, адже вона має важливе значення для парку загалом та безпосередньо для малої річки, – розповіла Анастасія Стовпець. Та додала. – Це джерело живить ставок у парку, а звідти – малу річку. На нашій мапі вона має № 14. Тож, на табличці також є QR-код, який веде на мапу всіх малих річок нашого міста».



Переглядів: 473
Поширень: 0

Останні новини