Сьогоді на Європейській площі безкоштовно вимірюватимуть рівень цукру в крові

Сьогодні, 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.  Впродовж дня у центрі міста проходитимуть профілактичні заходи, флешмоби тощо. Крім того, усі бажаючі зможуть безкоштовно визначити рівень цукру в крові та отримати рекомендації щодо профілактики хвороби.

"Цукровий діабет – це не лише медична проблема, але й соціальна та економічна. Це захворювання, яке може спричинити сліпоту, призвести до ампутації кінцівок у пацієнта і таке інше. Тому проблематика боротьби з цією хворобою надзвичайно актуальна в усьому світі: практично кожна країна має затверджену на державному рівні національну програму боротьби з цукровим діабетом", – зазначив президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», головний лікар обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Пилип Прудиус.

"Сьогодні влада все більше і більше переймається проблемою діабету в Україні. Спілкуючись з працівниками сфери охорони здоров’я та пацієнтами, можна відзначити дієвість в області програми «Доступні ліки» щодо профілактики та лікування цукрового діабету", – відзначила головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Світлана Швидюк.

За словами завідуючої кафедри ендокринології з курсом післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова Марини Власенко, у боротьбі з цукровим діабетом, повинне ще бути глибоке розуміння пацієнтом захворювання, його виявлення, профілактики та лікування. Саме тому, у рамках Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом, 14 листопада на Європейській площі міста відбудеться низка профілактичних заходів, зокрема, флеш-моб з метою привернути увагу громади міста до проблеми цукрового діабету в Україні із залученням волонтерів з медичних навчальних закладів області, а також безкоштовне надання послуги щодо визначення рівня цукру в крові та відповідні методичні рекомендації з метою профілактики цукрового діабету.




Переглядів: 3047
Поширень: 0

Останні новини