Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 17 жовтня

Сьогодні, 17 жовтня, День вірності. В церковному календарі сьогодні: День пам'яті пророка Осії

Яке сьогодні, 17 жовтня церковне свято

17 жовтня Православна церква шанує пам'ять пророка Осії, який був одним із дванадцяти менших пророків. Він жив у дев'ятому столітті до Різдва Христового в Ізраїльському царстві й був сучасником святих пророків Ісаї, Михея і Амоса. Осія був посланий Богом до народу Ізраїлю, який у той час був відвернений від Бога і поклонявся ідолам. Пророк викривав беззаконня жителів Ізраїлю і звіщав їм великі лиха від ворогів і переселення в полон Асирійський. Пророче служіння Осії тривало понад 60 років. Він був одним із найяскравіших і найоригінальніших пророків Старозавітнього Писання. Його пророцтва були глибокими і проникливими, а його образність і символіка часто були дуже сильними і вражаючими. Осія був також одним із перших пророків, які провістили про пришестя Месії. Він говорив про Христа, що Він повернеться з Єгипту, тридневно воскресне і переможе смерть.

Що не можна робити цього дня

Представницям слабкої статі сьогодні не варто розмовляти з незнайомцями. Не можна цього дня грати весілля та вінчатися, переїдати, зловживати алкоголем та медичними препаратами. Не рекомендується 17 жовтня ходити в ліс, рубати дерева та ламати гілки. Не можна цього дня залишати немитий посуд у раковині чи на столі, не можна довіряти незнайомцям та розмовляти про невдачі.  

Народні прикмети та традиції на 17 жовтня

Сьогодні вечірній захід сонця червоного кольору - до сильного вітру. Заморозки у ніч на 17 жовтня віщують зиму вже у листопаді. Птахи цього дня сильно настовбурчилися - до негоди.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 17 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 17 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Василь, Вероніка, Володимир, Дмитро, Микола, Михайло, Павло, Петро, Степан, Тихін, Яків

Переглядів: 572
Поширень: 0

Останні новини