В Україні розпочинають свою роботу "Пункти незламності"

На 96 вокзалах України стартувала робота "Пунктів незламності", -  повідомляє РБК-Україна.

"Пункти працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов'янську, Києві, Львові та інших населених пунктах фактично на всіх вокзалах країни", - йдеться у повідомленні компанії.

В "Укрзалізниці" наголошують, що в "Пунктах незламності" мешканці можуть користуватися інтернетом через підключення Starlink та отримати доступ до електроенергії.

"Ми заздалегідь розпочали підготовку до зими і вже з жовтня поетапно відкриваємо наші "Пункти незламності" на вокзалах. Тут є все необхідне, що може стати в нагоді під час блекауту", - розповів голова правління УЗ Євген Лященко.

Він також додав, що для населених пунктів, де виникне потреба, буде направлено "Food train", спільний проект з Фондом Говарда Баффета. Цей поїзд забезпечить жителів гарячою їжею.

"Пункти незламності" були створені минулої зими, коли російські окупанти скоювали масові атаки на енергетичну інфраструктуру України, що призвело до проблем із постачанням електроенергії по всій країні. На фоні цих подій розпочали відкривати "Пункти незламності", де українці мали можливість зігрітися, використовувати електроенергію та користуватися інтернетом. Раніше було оголошено, що вся інформація про "Пункти незламності" буде доступна в додатку "Дія".



Переглядів: 642
Поширень: 0

Останні новини