"Хотів і після Перемоги стояти на сторожі незалежності України": Вінниця зустрічає на щиті Героя Олексія Жупанова

Велике горе і невимовний біль сьогодні знову пануватиме в серці кожного вінничанина. Місто втратило ще одного Героя, який віддав життя за нашу рідну землю під час виконання військового завдання. Олексій Жупанов, воїн з 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка, стояв на захисті України на Донецькому напрямку. Він отримав смертельне поранення в бою 10 жовтня в Покровському районі. На жаль, життя Захисника було обірвано в його 34 роки. У нього залишилися дружина з маленькою донькою та батьки, які чекали його повернення вдома, - повідомляє міська рада.

Олексій Жупанов народився 1 вересня 1989 року в місті Вінниця. Тут він провів своє дитинство і отримав освіту. Спочатку він навчався у 22-й міській школі, а потім вступив до Вінницького національного технічного університету, де отримав диплом за спеціальністю "Технології та засоби телекомунікацій". Крім цього, Олексій також пройшов строкову військову службу.

Олексій був тісно пов'язаний із Вінницею не лише освітою, а й робочим шляхом. Він працював на телекомунікаційних мережах протягом певного часу, а перед повномасштабним вторгненням працював на Укрзалізниці.

«Коли прийшла повістка, Олексій не вагався: треба, то треба. Він бив рашистів із вересня минулого року. Навіть мріяв після Перемоги продовжувати військову справу. Знайшов себе у ній, хотів і надалі стояти на сторожі незалежності України, – розповідає мама Героя Людмила Григорівна. – Про таких як мій син, часто кажуть: «Цвіт нації». Це дійсно так. Олексій був розумним, досвідченим, добрим… Від нього не те, щоб лайки, поганого слова ніхто не чув. Всім допомагав, усіма опікувався. Навіть на війні прихистив кошеня. З ним було останнє фото, яке надіслав дружині. Вона думали, що киця стане його оберегом… Не вберегла…»

Церемонія прощання із Олексієм Жупановим розпочнеться об 11:30 за адресою: Батозька, 12 – Центр ритуальних послуг «Реквієм» (колонна зала №2).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 781
Поширень: 0

Останні новини