Міноборони анонсували нові запропоновані зміни стосовно призову та роботи ВЛК

Наразі готуються пропозиції щодо внесення змін до законопроєктів, які стосуються обліку військовозобов'язаних осіб. Міністерство оборони України анонсувало намір внести зміни у питання мобілізації та функціонування військово-лікарських комісій. Метою цих змін є запобігання громадянам “створювати для себе умови для уникнення мобілізації”, - повідомляє ТСН.

Зараз підготовлені пропозиції щодо змін у законопроєктах, що стосуються обліку військовозобов'язаних, які потім стають військовослужбовцями, щоб люди могли проходити ВЛК, а також усі процедури, що стосуються мобілізації, за місцем проживання (а не прописки - ред.). Зараз тривають фінальні узгодження щодо концептуальних питань, щоб можна було вносити зміни до закону України і унормувати питання обліку військовослужбовців”, - розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Вона також вказала, що в Україні існує велика кількість осіб, які намагаються ухилитися від виконання свого обов'язку захищати свою країну.

ВЛК - це друга частина, перша лежить у частині обліку військовозобов'язаних. На жаль, ми бачимо багато ситуацій, коли намагаються уникнути будь-яким чином необхідності захищати свою країну. Дуже багато є людей, це вимірюється в десятках і сотнях тисяч, які створюють для себе умови, щоб уникнути мобілізації. Також готуються зміни до нормативно-правових актів, які допоможуть урегулювати це питання”, - підкреслила заступниця міністра оборони.



Переглядів: 843
Поширень: 0

Останні новини