Україна візьме в оренду ППО для захисту в зимовий період

Україна орендує системи протиповітряної оборони для підвищення свого захисту в холодний період, але самі країни, які ці системи надають, тримають в секреті і не розголошують інформацію, - повідомляє РБК-Україна.

"Така практика у нас вже є. Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо не має її стільки у світі, щоб нам її віддати", - сказав він.

Представник також підкреслив, що протиповітряна оборона має велике значення, особливо в холодний період року. Тут мова йде не лише про самі установки, але й про комплекси бойової техніки та ракети. Ігнат підкреслив, що він не намірений розголошувати ті країни, які надали чи надаватимуть Україні системи протиповітряної оборони в оренду.

"Давайте не будемо озвучувати, з якими країнами. Ця інформація чутлива, особливо наші партнери не хотіли, щоб ми озвучували", - додав речник.

Важливо відзначити, що українська влада акцентує на тому, що протиповітряна оборона залишається основним пріоритетом щодо військової допомоги від своїх партнерів і союзників. Особливу увагу приділено цій темі під час переговорів на засіданні "Раштайну". Президент Володимир Зеленський повідомив, що є певні позитивні новини у цьому питанні.

Крім того, Зеленський підкреслив, що енергетичний терор з боку Росії цієї зими може набути ще більших розмірів. Глава держави заявив, що Україна звертається до деяких своїх союзників з проханням надати системи протиповітряної оборони лише на зиму, з метою зміцнення захисту перед можливими атаками з боку Росії.



Переглядів: 564
Поширень: 0

Останні новини