Україна запускає новий маршрут до Польщі: деталі

В Україні відкрито новий залізничний маршрут до Варшави через станцію Рава-Руська. Пасажири з різних міст, таких як Львів, Івано-Франківськ, Стрий, Коломия, Калуш, Брюховичі та Жовква, можуть користуватися сучасним дизельним поїздом вітчизняного виробництва, який працює на коліях ширини 1520 мм та має Wi-Fi з доступом через Starlink. Після прибуття на станцію Рава-Руська пасажири пересідають на поїзд польського перевізника SKPL, який працює на європейських коліях ширини 1435 мм, і можуть подорожувати до Любліна або Варшави. Цей новий маршрут пропонує місця як в 1-му, так і в 2-му класі та може перевезти приблизно 200 пасажирів в одному напрямку.

«У березні за дорученням Президента України Володимира Зеленського розпочали реалізацію проєкту із запуску нового поїзда до Варшави через Рава-Руську. І сьогодні ми запускаємо цей поїзд. Розвиток комфортних пересадкових маршрутів дозволяє збільшувати пропозицію. Ефективність такої логістики довів маршрут Київ — Хелм — Варшава, який має майже 100% населеність. Сподіваємося, що нові поїзди Львів — Рава-Руська — Варшава не будуть винятком. На рейси першого тижня цього поїзда вже продано 70% запропонованих квитків. Дякуємо нашим пасажирам, які обрали для подорожі цей новий маршрут. У найближчих планах міжнародний поїзд Чоп — Прага, а також працюємо над маршрутом Перемишль — Берлін», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Подорож із Львова до Варшави триватиме близько 9 годин і коштуватиме починаючи з 1188 гривень. Ви можете придбати квитки на всі ці рейси через додаток Укрзалізниці, веб-сайт, чат-бот або у касах на вокзалах.



Переглядів: 710
Поширень: 0

Останні новини