Прийнявши те, що можеш загинути, ти спокійно виконуєш роботу: командир спецпідрозділу розповів про підготовку до завдань

У підрозділі "Артан," який є частиною Головного управління розвідки, воїни проходять через процедуру "Похорон воїна" з метою подолати свій страх перед можливою загибеллю. Першопрохідником є командир. Спочатку боєць самостійно копає собі могилу на глибину приблизно в один метр. Потім на папірці записує всі аспекти свого життя, які він вважає зайвими, та які він готовий відкинути. Папірець з цим записом спалюється. Після цього боєць лягає в яму, і його закопують. Для того, щоб забезпечити йому доступ до повітря через рот, йому надають водолазну маску з прикріпленою трубкою. У такому виді "тренувальної могили" спеціальний оперативник перебуває від 40 хвилин до чотирьох годин, - розповідає редакція BBC.

"Закопаний під землею ти перестаєш відчувати своє тіло, повністю втрачаєш контроль над ним. Стає видно, наскільки можеш контролювати свої почуття та думки. Наша робота передбачає повний самоконтроль і довіру до побратимів, які мають тебе відкопати. Ти повністю залежиш від інших", - описує цей досвід командир "Артану" "Саба".

Зазначає, що з плином років ця процедура стає для нього звичною і невідчутною. "Для мене це вже навичка, мов стрільба. Мені не потрібно щодня їздити на полігон, щоб підтримувати цю навичку. Достатньо робити це раз на тиждень чи два".

"Ми закопуємо себе живцем у землю, щоб прийняти смерть. Після цього йдемо на спецзавдання. Прийнявши те, що ти можеш загинути, ти можеш спокійно, ефективно виконувати свою роботу", - каже "Саба".

Підготовка спецпризначенців включає в себе інші важкі завдання, що межують з людською витривалістю, і цей аспект називають "прожаркою".



Переглядів: 492
Поширень: 0

Останні новини