Флаг-футбол у школах Вінниці: деталі

У ліцеях Вінниці на уроках фізичної культури вперше розпочали вивчати і впроваджувати флаг-футбол, американську версію популярної гри, яка популяризує активний спосіб життя серед учнів. Ця гра сприяє розвитку чесності, дисципліни і співпраці, навчаючи учнів цінним якостям. Школи отримали необхідний інвентар від відомих спортсменів Вінниці, - пише міська рада. Ця ініціатива виникла завдяки спільним зусиллям тренера "Вінницьких вовків" та юнацької збірної України з флаг-футболу Євгена Хомина, тренерки "Вінницьких Вовчиць" Катерини Тетерук і засновника клубу Сергія Перегончука.

«Ідея полягає в тому, щоб популяризувати у Вінниці флаг-футбол, як новий варіативний модуль на уроках фізкультури та забезпечити школи у такий важкий час інвентарем для цього», – говорить Євген Хомин.

Крім того, вже передали відповідні спортивні знаряддя для гри у флаг-футбол у ліцеї №№ 33, 34, 18, 19, 20, 21, 23, 15, 26, 4, 1, 3, 11, 12, «Дельфін» та «Аіст». У найближчому майбутньому такий інвентар також буде доставлено до шкіл №№ 2, 10 і 31. Крім цього, інші навчальні заклади, такі як Чернівецький ліцей № 2, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського та Національна академія Національної гвардії України також отримають спорядження.

Кожен комплект включає в себе 5-6 флаг-футбольних м'ячів і 20 наборів поясів з прапорцями. Цього достатньо для проведення одночасних занять з флаг-футболу для 25 учнів. В першу чергу передають інвертар у ті школи, вчителі яких пройшли відповідні семінари з вивчення флаг-футболу. Ініціатори проєкту, за словами тренера Євгена Хомина, покликані забезпечити всі школи міста необхідним спортивним інвентарем.

«У Вінниці знаходиться справді столиця флаг-футболу та американського футболу України й ми хочемо передавати свої знання дітям і побудувати справжню програму навчання цьому спорту як у США, тож і розпочинаємо зі шкіл. А враховуючи, що флаг-футбол вже олімпійський вид спорту, то це надзвичайно актуально. Додам, що підтримка йде за кошти вінничанина-американця Тодда Галахера, «Вінницьких вовків» та Вінницької обласної федерації американського футболу», – говорить Євген Хомин.


Теги: діти Спорт

Переглядів: 668
Поширень: 0

Останні новини