В Україну транспортували понад 3 млрд кубів газу з Європейського союзу та Молдови

З квітня по жовтень 2023 року в Україну було транспортовано понад 3 мільярди кубометрів природного разу з Європейського союзу та Молдови.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики.

Як зазначається, відповідний показник у 7 разів більший за обсяги транспортованого газу протягом аналогічного періоду минулого року (понад 414 мільйонів кубів).

"З обсягу транспортованого газу у вітчизняних ПСГ зберігається 2,4 мільярда кубометрів, які належить іноземним компаніям", — вказали у Міненерго.

Міністр енергетики розповів, що замовлення потужностей європейськими трейдерами є результатом проведеної роботи із сертифікації ПСГ за європейськими стандартами.

"Ця активність свідчить про повну інтегрованість української газової інфраструктури  в європейську. Це вагомий крок на шляху до створення в Україні енергетичного хабу та позбавлення Європи залежності від російського газу", — пояснив посадовець.

За даними Оператора ГТС України, основним напрямком транспортування природного газу став словацький — звідти надійшло 45% обсягів газу. Також природний газ постачався з Угорщини, Польщі та Трансбалканського напрямку (із Румунії через Молдову).

Трансбалканський маршрут цього року використовувався вперше, здебільшого ним транспортувався газ на замовлення іноземних трейдерів для зберігання в Україні.



Переглядів: 383
Поширень: 0

Останні новини