Електроенергії, виробленої українськими електростанціями достатньо для потреб під час опалювального сезону

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів під час опалювального періоду.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

У компанії зазначають, що сьогодні, 17 жовтня, Україна імпортує електроенергію лише протягом однієї години ввечері з Молдови, загальним обсягом 10 МВт-год. Водночас експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години (період активної роботи сонячних електростанцій) з загальним обсягом 3829 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 398 МВт.

Добовий максимум споживання електроенергії 16 жовтня був зафіксований вдень, об 11:40.

"Причина – збіг двох факторів: відчутне похолодання протягом доби та початок робочого тижня. Вчора середньодобова температура була на майже на 6 °C нижче, ніж у попередній робочий день, п’ятницю, 13 жовтня (8°C проти 13,9°C).Показник максимуму вчора був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці. Показник максимуму вчора був на 5,4% вище за добовий максимум п’ятниці", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" також поінформували, що через негоду частково знеструмлено 3 населені пункти в Кіровоградській області, а через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів.

"В результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. В Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновлено. В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", — йдеться у повідомленні.



Переглядів: 307
Поширень: 0

Останні новини